از ایجاد پایگاه اورژانس اجتماعی تا مجوز مراکز توانبخشی و تامین جهیزیه جامعه هدف

رئیس سازمان بهزیستی کشور در سفر به استان خراسان رضوی در جلسه شورای اداری شهرستان نیشابور از ایجاد پایگاه اورژانس اجتماعی زبرخان، تامین جهیزیه مددجویان، دو مرکز توانبخشی روزانه و یک مرکز مثبت زندگی در نیشابور و ایجاد اشتغال برای ۳۰۰ نفر خبر داد.

به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان خراسان رضوی، دکتر سید جواد حسینی رئیس سازمان بهزیستی کشور در این نشست به بیان وظایف بهزیستی پرداخت و تصریح کرد: بهزیستی، سازمان خدماتی، امدادی،حمایتی، دارویی، تجهیزات توان بخشی، فرهنگی و مشاوره ای و پیشروترین سازمان واگذاری خدمات به بخش غیر دولتی است و تا کنون خدمات مختلفی به ۲۴ هزار موسسه واگذار شده است. 

دکتر حسینی با اشاره به بحران سالمندی و تبعات آن و راهکارهای توانمندی سالمندان خاطر نشان کرد: سالمندی درکشور یک بحران پنهان است و موج سالمندی به شدت در حال افزایش است و در سال ۱۴۳۰ سالخورده ترین کشور دنیا هستیم اما با ایجاد بهزیست محلات و اموزش سالمندان می توان در ترویج سبک زندگی صحیح و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌هایی نظیر الزایمر موفق بود.

رئیس بهزیستی کشور گفت: هم اکنون ۲۴ هزار مرکز، خدمات بهزیستی ارائه می‌دهد، در همین راستا ۲۵۰۰ مرکز مثبت زندگی در محلات نیز ایجاد شده که خدمات را به طور کامل ارائه می‌دهند.

سید جواد حسینی در جلسه شورای اداری شهرستان نیشابور گفت: وظیفه ما این است که همه‌مان بد زیستی را به بهزیستی تبدیل کنیم.

وی افزود: اگر امروز ما در سال نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان فقط کمک به مستمندان و جامعه هدف داریم فرکانس انقلاب اسلامی بوده و اگر امسال ۶۰ هزار فرصت شغلی برای مددجویان ایجاد می‌شود باز هم از انقلاب اسلامی است.

دکتر سید جواد حسینی اظهار کرد: گرچه وظیفه‌ ما در سازمان بهزیستی تبدیل بد زیستی به بهزیستی است اما ظلمی که در این سال‌ها به سازمان و حتی انقلاب اسلامی می‌شود نادیده گرفتن خدمات است.

رئیس بهزیستی کشور تصریح کرد: در نیشابور و خراسان رضوی بیش از ۱۰۰ درصد از موارد محقق شده یعنی باید ۴۵۰۰ شغل در استان ایجاد می‌شده که الان ۴۶۰۰ شغل ایجاد شده است. اگر همین امسال ۲۰ هزار مسکن برای معلولین تامین می‌شود، این‌ها دیده نمی‌شود و من می‌خواهم بگویم که البته این خدمات برای مردم عزیز بسیار ناچیز است و ما حکم مددکار مردم را داریم و باید خدمت کنیم.

فعالیت ۸۰۰ مرکز ژنتیک تحت پوشس بهزیستی در سراسر کشور

دکتر حسینی خاطرنشان کرد: بهزیستی سازمان خدماتی و امدادگر است که عموماً کم شناخته شده، به‌طوری که هم اکنون ۸۰۰ مرکز ژنتیک داریم که قبل از تولد کارهای ژنتیک را انجام می‌دهد که بسیاری از مردم نمی‌دانند.

وی بیان کرد: ۵۷ میلیون نفر از جمعیت ایران غربالگری تنبلی چشم شدند البته این فقط غربالگری نبوده و مداخلات درمانی هم صورت گرفته است.

 رئیس سازمان بهزیستی کشور افزود: شیوع تنبلی چشم در دنیا بین ۳/۵ تا ۴ درصد اعلام شده اما در ایران به دلیل خدماتی که ارائه شده این رقم ۱/۵ درصد است.

وی ادامه داد: برای جامعه دوستدار انسان باید جامعه دوستدار افراد دارای معلولیت مستقر کنیم و برای جامعه دوستدار افراد دارای معلولیت باید شهر دوستدار افراد دارای معلولیت و ستاد مناسب سازی را فعال کنیم. ما باید برای ناترازی‌های عرصه بهزیستی اتکا به بودجه دولت نداشته باشیم و دنبال تولید بالندگی و مشارکت باشیم.

رئیس سازمان بهزیستی کشور در بخش دیگری از سخنان خود با توجه به استعداد انرژی بادی و خورشیدی در شهرستان فیروزه و اشتغالزایی از این روش، اذعان داشت: با تخصیص اعتبارات ویژه به حداقل ۳۰۰ مددجو یعنی هر مددجو ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی می‌دهیم. خوشبختانه  در سال ۱۴۰۳ ، ۱۶ هزار میلیارد ریال اعتبار در اختیار بهزیستی در خصوص ایجاد اشتغال مددجویان گذاشته شده است اما باید به اشتغال پایدار تبدیل شود.

وی گفت: اورژانس اجتماعی مانند نیروی انتظامی واحدی است که در میدان عمل مداخله کرده و شخص را از میانه‌ بحران اجتماعی نجات می‌دهد. با توجه به اینکه شهرستان زبرخان در مسیر گردشگران و زائران قرار دارد اورژانس اجتماعی را در این شهرستان فعال خواهیم کرد.

دکتر حسینی از موافقت برای ایجاد دو مرکز توان بخشی روزانه آموزشی و یک مرکز مثبت زندگی در نیشابور خبر داد و گفت: تا پایان سال تهیه سمعک‌ و ویلچر و دیگر تجهیزات برای افراد در صف انتظار دریافت تحهیزات یاد شد، تامین جهیزیه مزدوجین‌ دارای معلولیت و یارانه معیشیتی خانواده های دارای دوفرزند معلول انجام می شود.

فرماندار نیشابور نیز در جلسه شورای اداری که با حضور رئیس سازمان بهزیستی کشور برگزار شد اظهارکرد: نیشابور با جمعیت ۴۰۰ هزار نفری، ۳۷ هزار نفر تحت پوشش بهزیستی و ۱۱هزار نفر معلول‌ در شهرستان داریم که با این احتساب، ۸ درصد جمعیت دارای معلولیت استان در نیشابور هستند.

رییس شواری اداری شهرستان با اشاره به پیگیری رئیس سازمان بهزیستی کشور در مورد تخصیص ۳ درصد سهمیه اشتغال در دستگاه های دولتی به افراد دارای معلولیت بهزیستی تصریح کرد: یکی از دغدغه های این افراد بحث اشتغال است و باید برای معلولین، سهمی در جذب نیروی دستگاه های دولتی و خصوصی در نظر گرفته تا بدرستی به معیشت مددجویان پرداخته شود.

دونده در ادامه به بیان اقدامات دولت در خصوص‌تامین مسکن معلولین در شهرستان پرداخت و افزود: با توجه‌به راهبرد دولت در تامین مسکن معلولین در نیشابور تا کنون ۲۲۰ واحد برای مددجویان بهزیستی شهرستان تخصیص‌ یافته اما ۹۰ نفر در صف انتظارند.

سلیمانی نماینده مردم‌ شهرستانهای نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه در مجلس شورای اسلامی اظهارکرد: افراد دارای معلولیت نیشابور در بخش‌های مختلف صاحب مقام بوده و هستند. نیروی انسانی اگر تقویت وحمایت شود ضامن‌امنیت وسلامت جامعه‌است و این موضوع، ساختار منسجم و پر قدرتی را می طلبد.

سید یحیی سلیمانی در خصوص مصوبه مجلس برای افزایش مستمری مددجویان بهزیستی وکمیته‌امداد بیان کرد: علیرغم کمبود اعتبارات، مجلس مستمری مددجویان کمیته امداد ‌و بهزیستی ۴۰ درصد افزایش داد اما هدف اول بهزیستی ایجاد مهارت ‌و آموزش نیروی مولد است.

کد خبر 127696

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 16 =